Жителям Малоданілівської громади пропонують шукати, де перезимувати. Про це повідомив голова громади Олександр Гололобов.

"Останні дні для громади стали досить непростими. Вся громада за останній тиждень була обстріляна. Прильоти біля Лісового, приватний сектор Черкаської Лозової та авіаобстріли Каравану. Все частіше отримую питання про те, чи можна повертатися, чи можна буде зимувати в ТГ? Про зиму зрозуміло то , що бажано мати альтернативу. Сьогодні завдання кожного продумати безпечну та енергонезалежну зимівлю. Якщо щось залежить від мене особисто, готовий допомагати. Але все-таки закликаю мешканців Малоданілівської громади мати запасний план для зими та думати про це зараз", - розповів Гололобов.

За його словами, зараз однозначно зрозуміло, що знаходиться десь у громаді безпечно лише умовно. Приліт може бути будь-де, коли завгодно і з будь-якого типу зброї.

"Літо добігає кінця, на жаль усі спроби "Харківобленерго" відновити енергопостачання Лісового так і залишилися спробами, "Харківміськгаз" майже два місяці не може дати газ до Черкаської Лозової, а про Лісове взагалі мовчу. Та й там де є ці енергоносії питання виведення з ладу - один приліт; питання ремонту затягується не на один тиждень", - наголосив Олександр Гололобов.

Можливо, Малоданілівська громада й буде придатною для майбутньої зими, зараз місцева влада опрацьовує це питання.

Нагадаємо, у Барвінківській громаді готуються до опалювального сезону, і через відсутність газу місцева влада розглядає питання централізованої заготівлі дров. Про це "Українському радіо Харків" повідомив міський голова Барвінкова Олександр Бало.

За його словами, газу в громаді немає, оскільки ворожим обстрілом перебито газопровід високого тиску. При цьому близько половини жителів громади опалювали свої будинки газом.