На Харківщині родина з дітьми отруїлася чадним газом. Про це повідомили у поліції.

До чергової частини відділу поліції надійшло повідомлення від мешканки Балаклії про те, що вона виявила без ознак життя своїх родичів. У квартирі правоохоронці знайшли тіла 59-річної жінки, 34-річного чоловіка, дівчаток 6-ти та 13-ти років. Заявниця розповіла, що через низьку температуру в будинку сім'я іноді включала газові конфорки як підігрів.

Працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та газової служби встановили, що у квартирі було засмічено газову витяжку - по суті, вона не працювала. Тіла загиблих були направлені до моргу. Згідно з висновком експерта, причиною смерті стало отруєння чадним газом. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України із приміткою "нещасний випадок".

Подібні випадки, на жаль, нерідкі взимку та у мирний час, що говорити про військовий, коли в Харківській області є і можуть бути перебої з опаленням через обстріли росіянами енергетичної інфраструктури. Минулої зими, навіть до війни, такі трагедії траплялися і в Харкові, і в області. Так, у січні цього року у тій самій Балаклії у приватному будинку знайшли тіла трьох людей. Пожежі у будинку не було. Під час обстеження місця події правоохоронці виявили у ванній кімнаті саморобний опалювальний пристрій.

В інтернет-магазинах ціна на датчики чадного газу стартує від 100 гривень, тож це зовсім недорого як для приладу, який може врятувати життя.