Декілька ворожих ДРГ намагалися прорватися через кордон у Дергачівському районі. Про це повідомив голова громади В'ячеслав Задоренко.

Усіх диверсантів було ліквідовано Силами оборони України. Задоренко додав, що російські війська продовжують тероризувати мешканців Дергачівщини, обстрілюючи прикордонні населені пункти громади.

Також росіяни б'ють прикордонними селами Золочівщини. Сьогодні, 15 березня, вони вдарили по селу Лемищине. Пошкоджено близько семи будинків, на щастя, обійшлося без жертв. За словами голови Золочівської громади Віктора Коваленка, у цьому прикордонному селі мешкає близько 40 осіб. Одночасно було завдано ударів по селах Гур'єв Козачок та Червона Зоря. Там незначні ушкодження будинків.

Диверсанти – це спеціально підготовлені військовослужбовці, як правило, зі складу штатного підрозділу військ спеціального призначення. Вони виконують завдання з розвідки та проведення диверсій у тилу противника. Найчастіше диверсанти проходять спеціальну підготовку з мінно-підривної справи, вогневу, фізичну, психологічну, повітряно-десантну, підводну підготовку, здатні діяти автономно в тилу супротивника тривалий час. Диверсанти у складі ДРГ діють потай, вони здатні в гранично стислий термін долати великі відстані.

На Харківщині особливу активність диверсантів відзначали перед новим роком. Усе це відбувалося на лінії кордону області з РФ. Декілька разів ворога виявляли і прикордонники, і військовослужбовці ЗСУ. По них відразу відкривався вогонь, після чого ті відразу відходили на територію Росії.