Перед Новим роком на кордоні з РФ у Харківській області активізувалися російські диверсійно-розвідувальні групи. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

"Ми активно фіксували спробу роботи диверсійно-розвідувальних груп по Харківській області. Кілька разів ворога виявляли і прикордонники, і військовослужбовці ЗСУ. По них відразу відкривався вогонь, після чого ті відразу відходили на територію Росії", - сказав він.

За словами Демченка, сили оборони України на даний момент не спостерігають планів російських окупантів вчинити повторний наступ на цьому напрямі. Демченко зазначив, що у ворога немає достатніх сил для того, щоб зробити повторне вторгнення. Про активність ДРГ біля кордону заявляв наприкінці минулого року і директор департаменту охорони державного кордону адміністрації Держприкордонслужби генерал-майор Леонід Баран, і голова прикордонної Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко. Але обидва – і Баран, і Задоренко - зазначили, що всі спроби ДРГ прорватися до Харківської області наші бійці відбили, і росіяни відступили за свій кордон.

За даними представника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скибицького, Росія невдовзі збирається оголосити про мобілізацію 500 тис. новобранців, і ці сили згодом може використати для спроби наступу у Харківській та Донецькій областях.