19 вересня в Києві відбудеться інвестиційний форум Kharkiv Restart. Мер Харкова Ігор Терехов розповів, які компанії візьмуть участь у форумі.

Форум відвідає британський архітектор Норман Фостер і його архітектурне бюро, буде багато IT-компаній, оскільки ця сфера активно розвивається в Харкові. 

"Приїдуть представники таких компаній, як Philip Morris і, сподіваюся, McDonald's", - заявив Ігор Терехов.

Після повномасштабного вторгнення РФ McDonalds припинив роботу в Харкові. У компанії пояснили, що не можуть відновити діяльність у Харкові через велику кількість тривог. Під час повітряних тривог ресторани фаст-фуду повинні припинити роботу, відвідувачам і персоналу слід перейти в укриття. Відбувається велика втрата робочого часу. 

До війни в Харкові було 12 ресторанів McDonald's.

Також до війни в передмісті Харкова - Докучаєвському - працювала фабрика Philip Morris. У 2022 році по фабриці було завдано ракетного удару, внаслідок чого постраждала адміністративна будівля. Фабрика зупинилася. У компанії повідомили, що відновлювати роботу фабрики не будуть.

За словами мера, на форумі обговорять залучення інвестицій у відновлення і розвиток Харкова.

"Після війни буде багато інвесторів - і в Харкові, і по всій Україні. Сьогодні я хотів би залучити найбільших із них, щоб ми почали будувати плани за пріоритетними напрямами. Прихід великих інвесторів буде сигналом для середніх і малих компаній, що до Харкова потрібно йти і вкладати в місто гроші", - заявив Ігор Терехов.