McDonalds поки що не може відкритися в Харкові. Про це повідомило видання The Page.

Видання процитувало керуючого партнера Retail.Pro Артема Ретіна, який спілкувався з представниками мережі McDonalds. Там пояснили, що не можуть почати роботу в Харкові, Сумах і Запоріжжі через велику кількість тривог. 

Під час повітряних тривог ресторани фаст-фуду мають припинити роботу, відвідувачам і персоналу слід перейти в укриття. Відбувається велика втрата робочого часу. Як порівняння наводиться ситуація в Одесі та Чернігові - там тривог менше. 

McDonald's - американська корпорація громадського харчування, найбільша у світі мережа ресторанів швидкого харчування. На кінець 2022 року під торговою маркою McDonald's працювало 40 275 ресторанів.

На 31 травня 2021 року в Україні працювало 100 ресторанів у 25 містах. У Харкові - 12 (друге місце після Києва, де працювало 43 ресторани).

Але в Харкові працюють ресторани KFC - мережі, яка за оборотами поступається лише McDonald's. А в серпні міський голова Ігор Терехов розповів, що після війни він хотів би, щоб у Харкові запрацювали заклади мережі Starbucks.