Харкову планують передати генератори енергії, а крім того – до міста направлять додаткові підрозділи ДСНС. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Міністр нагадав, що 11 вересня російські війська завдали удару по одній з найбільших ТЕЦ в Україні — харківській ТЕЦ-5, і більшість міста та області залишилися без електроенергії. Проблеми з електропостачанням у Харкові є і сьогодні.

"Місцева влада та відповідні служби напрацювали план повного відновлення електропостачання у місті та працюють над його реалізацією. Держава не залишається осторонь. До Харкова вже направлено додаткові підрозділи ДСНС, вирішується питання забезпечення міста додатковими генераторами енергії", – повідомив Олексій Чернишов.

За його словами, на місці працюватимуть представники Мінрегіону, Мінерго та ДСНС для координації питання повного відновлення електропостачання міста, оцінки ситуації та додаткових потреб у матеріалах та устаткуванні.

"Ця атака РФ на об'єкти критичної інфраструктури напередодні початку опалювального сезону підтвердила наміри агресора залишити мирних громадян без світла, води та тепла. Однак ми готувалися і продовжуємо готуватися до різних сценаріїв. У співпраці центральної та місцевої влади ми можемо відповісти на будь-які виклики", - підсумував Олексій Чернишов.

Міністр зазначив, що уряд уже виділив Харківській області із резервного фонду Держбюджету 400 млн грн. на ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, в "Укренерго" офіційно заявили, що поки що не планується жодних обмежень енергопостачання споживачів Харківського регіону. Усі повідомлення про наявність таких намірів не відповідають дійсності.