Екс-мер Куп’янська Володимир Демченко, який очолював місто у 2010-2015 роках, погодився на посаду в окупаційний владі.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула,  56-річний чоловік після окупації вирішив отримати «підвищення» і за власної ініціативи погодився обійняти посаду голови Петропавлівської ОТГ Куп’янського району. Він залишається на посаді до сьогодні.

Встановлено, що призначили Демченка на цю посаду у травні.

У межах кримінального провадження зраднику повідомлено про підозру у правопорушенні, передбаченому ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до 15 років з конфіскацією майна.

Довідка SQ. З 27 лютого Куп'янськ зайнятий військами РФ. Мер Геннадій Мацегора пішов на співпрацю із окупантами, заявивши, що таким чином хотів уникнути жертв.

У лютому Харківська обласна прокуратура повідомила Мацегорі про підозру у зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України та у державній зраді.

3 червня Мацегора підписав протокол засідання про створення окупаційної адміністрації "тимчасова цивільна адміністрація Харківської області" та обрання її керівника.

У липні стало відомо, що Мацегора був заарештований росіянами.