Еміграція в цю країну набирає дедалі більшої популярності у тих людей, хто виявляє бажання жити в Європі.

Сьогодні все більше людей прагне переїхати до Румунії, і причини для цього є: країна характеризується теплим кліматом, прийнятним рівнем освіти, дружелюбністю з боку корінного населення. Тут досить мальовнича природа.

Переваги життя в Румунії

До переваг життя тут можна віднести:

  • Сприятливий клімат і м'які зими. У літній період гарантовані спекотні дні.
  • Висока якість освіти. Випускники місцевих вишів отримують можливість для працевлаштування як на території країни, так і за її межами.
  • Мінімальний показник рівня злочинності.
  • Легка для освоєння мова. Вивчення місцевої мови в мігрантів не викликає труднощів.
  • Прийнятні ціни. Порівняно з іншими країнами-членами ЄС, життя тут дешевше в 1,5-2 рази.

Однак, окрім приємних сторін проживання є й певні мінуси.

Мінуси проживання в Румунії

Негативні аспекти проживання знайшли своє відображення в таких аспектах як:

  • Недостатньо високий рівень заробітної плати. Жителі країни заробляють дещо менше, ніж жителі інших європейських держав.
  • Середня якість медицини. Це пояснюється недостатнім держфінансуванням, а також нестачею персоналу.
  • Недостатньо високий рівень обслуговування. Незважаючи на те, що однією з основних статей доходу країни є туризм, рівень сервісу в готелях і ресторанах Румунії поступається загальноєвропейським стандартам.
  • Висока вартість деяких комунальних послуг і категорій товарів.
  • Рівень розвитку інфраструктури перебуває на середніх позиціях, хоча влада здійснює фінпідтримку низки проєктів, спрямованих на вирішення проблеми.

Для тих, хто налаштувався на переїзд, ці несуттєві вади не стануть причиною для того, щоб переглянути рішення.

Чому варто переїхати до Румунії?

Однак є й інші причини того, чому переїжджають до Румунії. Основною причиною вважається економічний фактор.

Для роботи в країнах ЄС обов'язково має бути дозвіл на роботу, оскільки отримати роботу без громадянства проблематично, а ставши власником румунського паспорта, відкриваються перспективи працевлаштування в будь-якій європейській компанії. Румунський паспорт дає ще одну велику перевагу: його власник має можливість на відвідування 135 країн без візи.

Детальніше про переваги паспорта Румунії можна почитати тут https://eu-residence.com/grazhdanstvo/kak-poluchit-pasport-rumynii/!

Вартість житла для іноземних громадян і корінних жителів значно відрізняється. Купівля нерухомості після отримання громадянства – можливість заощадити кошти.

Рівень безробіття в Румунії становить лише 8%, що вигідно відрізняє країну від інших держав ЄС. Тому, переїзд, перш за все, зацікавить тих, хто цінує економічну стабільність.

Працевлаштуватися в Румунії набагато простіше тим, хто добре володіє румунською або англійською мовою. Повноправні громадяни держави заробляють набагато більше, ніж іммігранти.

Як переїхати до Румунії?

Перш ніж замислюватися над тим, як здійснити переїзд, іммігрантам варто знати деякі нюанси щодо того, хто може претендувати на таку можливість:

  • особи, які не страждають на небезпечні захворювання;
  • люди, які не мають судимості і не перебувають у міжнародному розшуку;
  • люди, які не є військовими або співробітниками спецслужб інших держав;
  • ті, хто не має будь-яких заборгованостей на батьківщині.

Важливим аспектом для переїзду до Румунії є також і обгрунтовані причини для імміграції.

Під час пошуку обґрунтування для переїзду важливо враховувати такі фактори як: походження, фінансові можливості, наявність освіти та інші важливі моменти.

Отримати громадянство Румунії може житель будь-якої країни, головне – довести спорідненість із предком місцевого походження.

Причин того, чому переїжджають до Румунії, може бути безліч. Як правило, це можливість безвізового відвідування більшості країн світу, а також соцвиплати та пільги, які гарантовані громадянам ЄС. А також сприятливі умови для створення бізнесу. Купівля нерухомості на вигідних умовах для громадян ЄС. Можливість офіційного працевлаштування на високооплачувану роботу в будь-якій із країн ЄС.

Сьогодні існує безліч організацій, які надають допомогу в процедурі імміграції до Румунії щодо питань підготовки та подачі документації, підготовки до присяги, отримання сертифіката про громадянство та оформлення документів повноправного громадянина.