Росіяни знову пішли в атаку на Харківщині. За даними Генштабу, війська РФ продовжують атакувати на Куп'янському напрямі. Противник намагався просунутися в районі села Гряниківка, але його відкинули українські сили оборони.

Село Гряниківка Куп'янського району розташоване на східному березі річки Оскол. Через річку, за кілька кілометрів, - смт Дворічна, центр Дворічанської громади. До війни у Гряниківці проживало понад 600 осіб, у Дворічній – близько 4 тисяч. З кінця лютого минулого року громада була окупована. У вересні 2022-го західну частину Дворічанської громади звільнили. Протягом останніх п'яти місяців тут точаться бої, противник обстрілює населені пункти, знищуючи житлові споруди та цивільну інфраструктуру. У Дворічній, за даними волонтерів, зруйновано 80% будівель, залишилося близько 500 мешканців. У Гряниківці ситуація ще трагічніша. Війська РФ постійно роблять спроби штурмувати село. ЗСУ відбиває атаки, але обстрілами з боку супротивника село практично знищено. У ньому залишилося близько 10 мирних мешканців.

З танків, артилерії та мінометів війська РФ 13 лютого обстріляли низку населених пунктів Харківщини: Куп'янськ, Вовчанськ, Дворічну, Красне, Масютівку, Сіньківку, Степове, Кислівку, Табаївку, Крохмальне, Берестове, Піщане, Вишневе.

Також війська РФ намагаються наступати у Донецькій області на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках. Обстрілюють Запорізьку область та Херсон. Всього 13 лютого війська РФ завдали двох ракетних, 32 авіаційних ударів, здійснили 55 обстрілів із систем залпового вогню.

Авіація ЗСУ відповіла 15-ма ударами. Сили ППО збили два російські літаки - Су-24М та Су-25. Українські артилеристи вразили один пункт управління, сім районів зосередження живої сили супротивника, дві станції радіоелектронної боротьби, склад із боєприпасами.