Поліцейській, яка зрадила присязі та охороняла громадський порядок під час російського "першого дзвоника", загрожує довічне увʼязнення. Про це повідомляють у прокуратурі.

На початку повномасштабного вторгнення жінка обіймала посаду поліцейської відділу реагування патрульної поліції Куп’янського РВП ГУНП в області. У червні 2022 року вона почала співпрацювати з росіянами та отримала нову посаду - "и. о. оперуполномоченного отделения по делам несовершеннолетних" в "УВД ВГА Харьковской области". Всі документи жінка вела відповідно до російського законодавства.

Згодом зрадниця отримала нову посаду — "инспектора отделения по делам несовершеннолетних отдела участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)" у незаконному правоохоронному органі.

Заробітна плата зрадниці складала 50 тисяч російських рублів на місяць.

Обвинувачену звільнено з органів Національної поліції України й оголошено у розшук. Експоліціянтку судитимуть заочно у Червонозаводському районному суді м. Харкова. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.