Контрнаступ у Харківській області пройшов краще, ніж очікувалося. Про це повідомив міністр оборони Олексій Рєзніков.

Міністр порівняв наступ зі "сніговою грудкою, яка покотилася з гори".

Українські війська втомились після шести днів атаки, але бойовий дух високий, каже міністр. За його словами, це ознака, що Росію можна перемогти.

Однак він попередив, що російські резерви можуть розпочати свою контратаку, наприклад, ударити по розтягнутих лініях постачання українських військ.

"Контрнаступом звільняють територію, і після цього ви повинні контролювати її та бути готовим до захисту. Звичайно, ми повинні турбуватися, ця війна нас турбувала роками", - розповів Резніков.

Одночасний наступ на півдні розвивався повільніше, визнав Резніков. Це сільськогосподарський регіон із зрошувальними каналами, які росіяни могли використовувати як оборонні траншеї, пояснив міністр.

Нагадаємо, контрнаступ у Харківській області розпочався після 5 вересня. За словами голови ХОВА Олега Синегубова, на Харківщині деокуповано понад 40 населених пунктів.

За інформацією американського Інституту вивчення війни (ISW), контрнаступом у Харківській області Україна зламала хід війни на свою користь. І тепер Росія стикається з "дилемою часу та простору".

Як повідомили у Генштабі ЗСУ, російські солдати тікають із Харківської області з вантажівками награбованого.