Майно колишнього харківського нардепа на суму понад 600 млн. грн. передано державі. А сам екс-нардеп зараз ховається до РФ і перебуває у розшуку, зазначили в Офісі Генерального прокурора.

Незважаючи на статус народного депутата, чоловік "фактично керував" одним із найбільших в Україні підприємств із продажу транспортних засобів.

"У змові з топменеджментом пов'язаних з ним компаній, за його вказівкою було незаконно відчужено понад 200 об'єктів нерухомості і корпоративні права трьох товариств, що перебували в заставі банку з метою подальшої легалізації цього майна", - йдеться в повідомленні.

За даними "Української правди", йдеться про колишнього депутата від "Партії регіонів" Дмитра Святаша, який підозрюється у державній зраді. Святаша пов'язують із фірмою "АІС", що спеціалізується на продажу та сервісному обслуговуванні автомобілів, автобусів, сільгосптехніки.

Колишньому народному депутату повідомили про підозру за чотирма статтями. Йдеться про шахрайство, підробку та використання підроблених документів, легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом.

Заарештоване майно та активи нардепа передали в управління Національному агентству України з виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).