У школах міста Харкова підготували 51 укриття для комбінованої системи навчання з 1 вересня. Про це сьогодні, 13 липня, в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, ще в процесі підготовки - 21 укриття.

Облаштування укриттів у школах проводиться коштом міського бюджету. Також до цього залучили спонсорів і соціально відповідальний бізнес.

Як зазначив Терехов, до 1 вересня планується підготувати 85 укриттів, які мають відповідати необхідним нормам. Навчатимуть дітей офлайн тільки з дозволу та за бажанням батьків, для всіх інших організують онлайн-навчання.

У Харкові та області з 1 вересня дозволили відкрити школи, дитячі садки та виші за умови, що в них є укриття, які відповідають нормам. Таке рішення ухвалили на засіданні регіональної Ради оборони.

Це тільки дозвіл на відкриття: все залежатиме від наявності відповідного укриття в садку/школі/виші, а також від рішення батьків учнів.

В укриттях при школах має бути можливість проведення занять, запаси води та їжі, система оповіщення, вихід для евакуації тощо. На брифінгу 12 липня голова ХОВА Олег Синєгубов заявив, що в Харкові, найімовірніше, можливе лише комбіноване навчання. Що стосується повного переходу шкіл на офлайн-навчання, то про це поки що можна говорити тільки для Красноградського та Лозівського районів області. Зі свого боку Чугуївський район відмовився відкривати школи.