У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом пожежі в ліфті харківської багатоповерхівки, у якому виявили труп людини.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Розслідування ведеться за ч. 2 ст. 270 (порушення вимог пожежної або техногенної безпеки) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Надзвичайна подія сталася вранці 12 грудня в 9-поверховому будинку по вул. Сергія Грицевця на Рогані. Вогонь охопив 8 кв. метрів. У ДСНС повідомили, що епіцентр пожежі був безпосередньо в кабіні ліфта. 

У ліфті рятувальники знайшли тіло людини. Стать, особу та причину смерті встановлюють фахівці. Представник ДСНС Євген Василенко повідомив, що тіло сильно обгоріло. За попередніми даними, загинув чоловік.

Директор "Харківміськліфта" Максим Капустян розповів "Суспільному", що згорілий ліфт проходив обстеження раз на місяць, прилади безпеки ліфта перевіряли, вони працювали. Востаннє туди викликали фахівців близько місяця тому через відсутність світла. За версією Капустяна, горіло не обладнання, а до загоряння могло призвести відкрите полум'я. 

Поліція перевіряє всі версії.