Як виглядає зруйнований Ізюм із висоти пташиного польоту, показали на "Військовому телебаченні України". Окрім міських руїн у ролику є кадри села Кам'янка, в якому немає жодного вцілілого будинку.

Обстріли Ізюма почали наприкінці лютого, приблизно за місяць місто було окуповане. Ізюм армія РФ бомбила більше за інші українські міста. За інформацією секретаря РНБО Олексія Данилова, це мiсто перенісло більше ракетних обстрілів, ніж будь-який інший населений пункт України: росіяни завдали по Ізюму 476 ракетних ударів.

Обстріл міста не припинявся навіть при окупації.

"Коли батальйон йшов на Ізюм через Балаклію та Савинці, було видно, що вони більше вціліли. А тут багато місць прильотів, розбиті багатоповерхівки, є цілі вулиці, де немає будинків. Місцеві розповідають, коли росіяни були в Ізюмі, спеціально обстрілювали місто, говорячи , що це роблять ЗСУ", - розповів український військовий Володимир.

Минулого тижня в облпрокуратурі повідомили, що РФ у березні скинула вакуумну бомбу на житловий будинок на вул. Першотравневій. Тоді під його руїнами загинуло півсотні людей.

Як розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов, Ізюм знищено на 80%. Війна зруйнувала тут більшу частину житлових будинків та інфраструктури.

Ізюм звільнили у вересні і вже третій місяць місто входить у звичний ритм доокупаційного життя. Тут працюють магазини, банки, виплачуються пенсії, родзинки отримують медичну допомогу. У місто почали ходити електрички, запустили щоденний потяг Київ-Ізюм.