У Харкові вже розгорнули 74 "Пункти незламності". Їх облаштували в приміщеннях шкіл і районних адміністрацій, повідомили в міськраді.

Усі вони обладнані генераторами та обігрівачами, у них є запас питної та технічної води. У разі блекаутів тут можна буде зарядити гаджети, випити гарячого чаю та скористатися інтернетом.

Як повідомили в Департаменті з питань забезпечення життєдіяльності міста, у "Пунктах незламності" одночасно зможуть розміститися 13,4 тис. осіб. За умови, що кожна людина пробуде в пункті, приміром годину, їхня пропускна спроможність становитиме до 300 тисяч осіб по всьому місту.

У більшості "Пунктів незламності" організовують видачу гарячого харчування. Зокрема, тільки в Немишлянському та Індустріальному районах безкоштовні комплексні обіди щодня отримують понад 10 тисяч харків'ян.

"Пункти незламності" створили в Харкові, області та по всій Україні восени 2022 року, після того, як війська РФ почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру України, знеструмлюючи міста. Загалом у Харкові було обладнано понад 100 таких точок, деякі з них працювали навіть улітку.

Знайти найближчий "Пункт незламності" можна на карті.