У Харківській області війна зруйнувала 11 000 об'єктів, з них понад 8 000 - будинки. Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Зокрема, зруйновано 3122 багатоповерхові будинки та 5240 приватних, 116 адмінбудівель, 1638 об'єктів ЖКГ", - розповів Тимошенко.

У вересні мер Ігор Терехов розповів, що у Харкові не підлягають відновленню понад 400 будинків. Людей, що залишилися без житла, розселять гуртожитками.

"150 тисяч людей втратили дах над головою. Ми працюємо над тим, куди переселити людей, коли вони повернуться, як їм дати квартири у нових мікрорайонах, як побудувати ці мікрорайони, щоб люди могли жити та працювати у Харкові", - зазначив Терехов.

Місто почало відновлювати пошкоджені за час війни будівлі. До закінчення бойових дій планується відновити 67 будинків, які постраждали від обстрілу.

Харків'яни, які виїхали в евакуацію, можуть дізнатися про стан своїх будинків за допомогою чат-бота "Харків - твій дім" (@tviyDimKharkivBot).

Незважаючи на війну та ракетні удрари по міській інфраструктурі, Харків активно готується до опалювального сезону, але не в усі будинки подаватиметься тепло. Як повідомили у прес-службі мерії, через руйнування та пошкоджену інфраструктуру 50 будинків частково або повністю залишаться без опалення. Адреси будинків, які точно не опалюватимуться, - тут.