У Куп'янському районі Харківської області комендантський час розпочинатиметься о 18:00 та триватиме до 6:00. Про це повідомив депутат Куп'янської міської ради Вадим Крохмаль із посиланням на розпорядження вр.і. начальника Куп'янської військової адміністрації Андрія Канашевича.

Дванадцятигодинний комендантський час запроваджується з 11 жовтня у всіх населених пунктах району за винятком Великобурлуцької та Шевченківської ОТГ. Там діятиме м'якіший варіант – з 22.00 до 6.00.

Під час комендантського часу забороняється переміщатися вулицями та дорогами, полями та лісопосадками пішки або за будь-яким видом транспорту без спеціальних перепусток.

Комендантський час запроваджується з підтримки порядку під час надзвичайного чи військового становища. У нашому випадку – це два варіанти. За дотриманням заборони стежать патрули, сформовані із різних підрозділів силовиків – поліції, армії, територіальної оборони. Передбачається, що темний час доби більш зручний для диверсійної та підривної роботи, а також скоєння різних злочинів – крадіжок, пограбувань, бешкетів, зґвалтувань, хуліганських витівок. У мирний час потенційний злочинець не відрізняється від добропорядних громадян, для його затримання потрібні підстави. Під час комендантського часу основою затримання є саме перебування на вулиці. Таким чином профілактика злочинів та правопорушень спрощується.

Комендантський час діє практично по всій території України. У нещодавно деокупованих районах, таких як Куп'янський, де силовики полюють на диверсантів, шпигунів і колаборантів, а також де не завершено роботи з розмінування, комендантський час є актуальним.