Колони російських військових, які у лютому йшли на захоплення Харкова, заплуталися у картах та поїхали у протилежний бік. Про це розповів в інтерв'ю Харківському прес-клубу голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко, пише Укрінформ.

За його словами, вранці 24 лютого розпочався бій у Козачої Лопані. Українські захисники розбили першу колону загарбників та відійшли до Дергачів.

"Російські війська перегрупувалися і 25 лютого колоною йшли на Харків. Але вони плуталися в топографії, в картах. Поїхали в населений пункт Безруки, в тих луках їх почали розбивати, і вони вискочили, переплутали, повернули не ліворуч, а праворуч і рушили убік Золочівській громаді, у протилежний бік від Харкова бік", - зазначив Задоренко.

За його словами, росіяни піднялися на пагорб, щоб оглянути місцевість, після чого наші війська розбили цю колону. Її залишки розділилися і замість Харкова пішли на села Золочівської та Дергачівської громад, де сталися важкі бої.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у липні стало відомо, що частина російських командирів, які вторглися на нашу територію в лютому, керувалися топографічними картами 1969 року.