СБУ встановила, що російські командири вторглися до Харківської області, керуючись картами минулого століття. Про це повідомили в управлінні СБУ у Харківській області.

Слідчі Служби безпеки України встановили, що частина російських командирів, котрі вторглися на нашу територію в лютому, керувалися топографічними картами України 1969 року. Про це свідчать документи загарбників, які вилучено СБУ на місці тимчасово окупованих районів Харківської області.

Зокрема, на документах російського мотострілецького батальйону 138 гвардійської мотострілецької бригади інформація не оновлювалася не менше 53 років. На картах окупантів повністю відсутній Салтівський житловий масив Харкова, який забудовувався з початку 70-х років минулого століття. Також відсутні Трав'янське та Муромське водосховища, збудовані у сімдесяті роки.

12 13

А державний кордон між Україною та Росією намальований кульковою ручкою, оскільки на картах його взагалі не було.

При цьому 138-ю гвардійську мотострілецьку бригаду Росії, яка користувалася цими картами, було знищено ЗСУ наприкінці березня біля Харківської кільцевої дороги на Старосалтівському напрямку.

Нагадаємо, раніше СБУ опублікувала перехоплення окупантів, у якому ті скаржаться на "ювелірну" роботу українських мінометників та артилеристів.