Навіднику російських ракет на ХОДА та інші цивільні об'єкти у Харкові загрожує довічне ув'язнення. Про це повідомили у СБУ.

У ході спецоперації контррозвідка Служби безпеки затримала у Харкові заздалегідь завербованого ФСБ агента, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Крім того, зловмисник передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його «наведенням» агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще семи цивільних об'єктах.

Для передачі координат загарбникам він використовував попередньо відпрацьовані закриті канали електронного зв'язку. Розвіддані переправляли у вигляді текстових файлів з докладним описом об'єктів та інформацією про перебування людей.

За даними слідства, зрадником є ​​колишній працівник правоохоронних органів, завербований кадровим співробітником ФСБ під час перетину російського кордону у 2019 році. Після отримання оперативного псевдоніма та проходження інструктажу, зокрема за заходами конспірації, зловмисника було переведено в режим очікування.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Після початку повномасштабного вторгнення Росії російський куратор поставив завдання з проведення розвідувально-підривної діяльності на сході України. У разі успішного виконання вказівок окупантів вони обіцяли вивезти свого поплічника на територію Росії та оформити громадянство країни-агресора.

Під час обшуку за місцем проживання правоохоронці вилучили протипіхотні міни, вогнепальну зброю з боєприпасами та радіостанції. Також виявлено комп'ютерну техніку та засоби зв'язку з доказами таємного листування з представником спецслужб Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "кураторами" харків'янина були 54-річна мешканка Москви, яка перебуває в агентурному апараті органів розвідки спецслужб РФ та мешканка Санкт-Петербурга.

Агенту повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За сукупністю скоєних злочинів йому загрожує довічний термін позбавлення волі.