Правоохоронці Харківської області викрили агента спецслужб РФ. Про це повідомили у поліції.

Так, 37-річний харків'янин у мережі відкрито висловлював підтримку збройній агресії РФ, а також кадировцям. Через соцмережі чоловік передавав росіянам координати розташування особового складу Збройних сил України та різних об'єктів на території Харкова.

Встановлено також посібників з боку ворога: це 54-річна мешканка Москви, яка перебуває в агентурному апараті органів розвідки спецслужб РФ і мешканка Санкт-Петербурга.

За словами начальника Слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, саме цей чоловік навів ракети на ХОДА.

"Було ретельно досліджено вилучену у зрадника комп'ютерну техніку. Відновлено віддалену листування. У них 28.02.22 він повідомляє своїм кураторам з РФ, що в будівлі ХОДА знаходиться штаб полку "АЗОВ" і територіальної оборони. Вже наступного дня рашистські війська направляють туди дві ракети", - зазначив Болвінов.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Відкрито кримінальні провадження: ч. 2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинених в умовах військового чи надзвичайного стану) та ч. 1,2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання передбачає тюремне ув'язнення на строк до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у липні СБУ затримала у Харкові інтернет-агітаторку, яка підтримувала збройну агресію Росії.