На Харківщині потрапила під обстріл бригада, яка вивозила поранених із поля бою. Один із військових, який перебував в автомобілі бригади, загинув, повідомили в Оржицькій громаді Полтавської області.

"У Харківській області загинув житель села Маяківка Проскурін Іван. З перших днів повномасштабної війни, у важкий для України час, він добровільно, не вагаючись, став на захист рідної землі і до останніх хвилин свого життя залишався вірним присязі й українському народу. якому перебував Проскурін Іван у складі евакуаційної бригади, виконуючи завдання з вивезення з поля поранених, розстріляли вороги з гранатомета", - йдеться у повідомленні.

У воїна залишилася дружина та двоє малолітніх дочок.

Як повідомили у Лубенській міськраді, 9 серпня у стрілецькому бою біля села Уди (Богодухівський району) загинув військовослужбовець із Полтавської області Тарас Тютюнник.

"Під час відбиття нападу диверсійно-розвідувальної групи отримав поранення, не сумісні з життям, водій-санітарний медичний пункт військової частини, сержант Тютюнник Тарас", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Лубенської міської ради, Тарас Тютюнник народився у селі Штомпелівка Хорольського району Полтавської області. Закінчив хорольську автошколу, працював у підприємстві ветеринарної медицини. Навесні цього року пішов захищати Україну від загарбників. Тарасу Тютюннику було 46 років. В нього залишилася сім'я.