На Харківщині СБУ блокувала схему нелегального переправлення чоловіків до Європи через територію РФ. Як повідомили у СБУ, схема так і не "запрацювала" – оперативники спецслужби припинили протиправну діяльність на підготовчому етапі.

Встановлено, що канал нелегальної міграції намагалися організувати двоє мешканців Харківської області. Один із них підшукав чоловіків призовного віку, які проживали на підконтрольній Україні території та мали намір виїхати до країн Європейського Союзу.

Інший – перевозив "клієнтів" до одного з прикордонних сіл Богодухівського району Харківської області, звідки вони мали незаконно потрапити на територію Росії поза пунктами пропуску, а далі вже на загальних підставах – до ЄС.

Вартість послуг ділків становила 500 доларів США з кожного мігранта. Співробітники СБУ та прикордонники затримали одного з організаторів разом із чотирма його "підопічніми" у віці від 25 до 52 років на шляху до державного кордону України.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Вирішується питання щодо повідомлення затриманому організатору про підозру за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), а також про відкриття кримінального провадження за ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Невдалих мігрантів притягли до адміністративної відповідальності за ст. 204 Кодексу України про адміністративні правопорушення (спосіб незаконного перетину державного кордону України).

Продовжуються оперативно-слідчі заходи щодо встановлення всього кола осіб, причетних до організації нелегального каналу, зокрема серед представників влади, які могли "кришувати" правочин.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що харків'янку із трьома дітьми росіяни обманом "евакуювали" на Урал.