У ніч на 12 червня РФ завдала ракетного удару по селищу Хорошеве в Харківському районі. Про це повідомили в прокуратурі.

За попередньою інформацією, росіяни використали ракету "Калібр". Зруйновано двоповерховий дачний житловий будинок, пошкоджено ще 12 будинків. Сталася пожежа в будівлі гаража та господарської будівлі на площі 40 кв. м.

Селище Хорошеве розташоване на правому березі річки Уди, вище за течією на відстані 2 км розташовані Бабаї, нижче за течією - село Гусяча Поляна Зміївського району, на протилежному березі - Безлюдівка. Через селище проходить залізниця, станція Жихар.

Кілька днів тому росіяни вже били по передмістю Харкова "Калібром". Тоді прилетіло в Безлюдівку. На щастя, ніхто не постраждав. "Калібри" можуть вражати цілі на відстанях від 200 до 2500 кілометрів. До цілі ракета летить на наднизьких висотах зі швидкістю від 180 до 240 метрів на секунду. Низька висота суттєво ускладнює роботу сил ППО проти цих ракет.

У прокуратурі додали: також 12 червня близько 1:40 окупанти обстріляли село Вільхуватка Куп'янського району: дістав поранення 40-річний мирний житель. За попередніми даними, обстріл вівся з артилерії. А близько 5 години росіяни завдали ударів по смт Шевченкове, також Куп'янського району. Били росіяни з РСЗВ, поранено чоловіка та жінку.