Сьогодні, 9 червня, приблизно о 10:45 окупанти завдали ракетного удару по передмістю Харкова. За попередніми даними прокуратури, ворог випустив крилату ракету типу "Калібр".

За інформацією начальника Харківського гарнізону Сергія Мельника, під удар потрапив район Безлюдівки.

Крилата ракета "Калібр" має довжину від 6,2 до 8,2 метра. Її маса коливається в межах від 1,9 до 2,3 тонни, а бойова частина важить від 200 до 450 кілограмів залежно від модифікації.

"Калібри" можуть вражати цілі на відстанях від 200 до 2500 кілометрів. До цілі ракета летить на наднизьких висотах зі швидкістю від 180 до 240 метрів на секунду. Низька висота істотно ускладнює роботу сил ППО проти цих ракет. За даними аналітиків української версії Forbes, вартість однієї ракети "Калібр" - близько $6,5 мільйонів.

Крім того, вночі 9 червня російські військові масовано атакували Богодухівський район БПЛА "Shahed". Сталися масштабні пожежі, зазнали пошкоджень об'єкти інфраструктури - а саме газовидобувної галузі. Поранено 33-річного співробітника одного з підприємств.

8 червня під обстрілами окупантів перебувало місто Вовчанськ. Отримали поранення двоє мирних жителів: 69-річна жінка та 63-річний чоловік. Є пошкодження житлових будинків і господарських будівель.

Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).