Війська РФ 11 травня вдарили авіацією по Харківській області в районі села Піщане, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Село Піщане розташоване на північному сході від Куп'янська на адміністративному кордоні з Луганською областю. До війни тут мешкало понад 500 осіб.

5

Війська РФ завдавали ударів по населених пунктах Харківської області зі ствольної артилерії та РСЗВ.

У ДСНС повідомили, що 11 травня близько 12:00 російські війська з РСЗВ ударили по селищу Великий Бурлук Куп'янського району. Обстріляли місцевий ринок та приватний сектор. Пошкоджено житлові будинки, торгові павільйони, приватний транспорт та спеціальний транспорт комунального підприємства. Губернатор Харківщини Олег Синегубов уточнив, що пошкоджено мінімум сім приватних будинків, адмінбудівлю та будівлю закладу освіти.

У дворі одного з приватних будинків виникла пожежа на площі близько 70 кв. м. Поблизу ринку спалахнув легковий автомобіль ВАЗ-2104. За попередніми даними, постраждали жінка 62 років та 16-річна дівчина. З травмами середнього ступеня тяжкості їх доправили до місцевої лікарні. Ще одна жінка 43 років отримала забиті місця. Медичну допомогу їй надали на місці.

О 14:15 російська артилерія обстріляла Вовчанськ Чугуївського району. Один із снарядів потрапив до приватного будинку. Під завалами опинилася 88-річна господарка. Жінку знайшли під уламками будинку та передали медикам швидкої. Вона отримала осколкові поранення обличчя та кінцівок, її відправили до лікарні.

Загалом, за інформацією Генштабу ЗСУ, в області 11 травня обстріляно 22 населені пункти.

На Куп'янському напрямі:

Одрадне;
Дворічанське;
Кам'янка;
Тополі;
Красне Перше;
Фиголівка;
Новомлинськ;
Дворічна;
Табаївка. 
На Слобожанському напрямі:

Гур'їв;
Глибоке;
Стариця;
Бугруватка;
Огірцеве;
Гатище;
Вовчанськ;
Тихе;
Синельникове;
Зибине;
Бочкове;
Бударки;
Великий Бурлук.