Кабмін виділив Харківській області 225 мільйонів гривень на автобуси та бомбосховища для шкіл. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, проведеному в рамках робочої поїздки до Харківської області.

За його словами, на одному з попередніх засідань Кабмін виділив 2,5 мільярда гривень додаткової субвенції: 1,5 мільярда - на організацію та будівництво бомбосховищ у школах, решту - на шкільні автобуси. Харківщина отримає найбільшу суму з усіх регіонів для таких проєктів.

Тиждень тому на зустрічі начальника облуправління Держпродспоживслужби Олени Петренко та директорки Департаменту освіти Харківської міськради Ольги Деменко обговорювали перспективу відкриття шкіл у вересні, порушували й питання укриттів у школах.

За даними Харківського антикорупційного центру, уже пройшов тендер на створення проєкту бомбосховища в інтернаті-ліцеї "Обдарованість", проєктну документацію на будівництво бомбосховищ також замовляють Ліцей "Патріот", Харківська спеціальна школа №7, Харківська спеціальна школа №6, Харківська спеціальна школа №12.

У відновленні харківських шкіл допоможе й Організація Об'єднаних Націй, партнери планують відремонтувати 19 шкіл. За інформацією мерії, у Харкові російськими обстрілами зруйновано або пошкоджено понад 100 шкіл. Ігор Терехов спрогнозував, що чергова хвиля повернень до Харкова почнеться саме тоді, коли в місті відкриють школи та дитячі садки.