У деяких харківських школах збудують бомбосховища. Будівництво розпочнеться влітку у 10 навчальних закладах обласного підпорядкування, пише KHARKIV Today.

Гроші виділять із державного бюджету. Харківський антикорупційний центр повідомив, що вже пройшов тендер на створення проекту бомбосховища в інтернаті-ліцеї “Обдарованість”, де навчається 300 дітей. За проектні роботи підрядник отримає 2 мільйони гривень.

Будівництво розпочнуть влітку та планують завершити до начала навчального року. У ліцеї вже є укриття, розраховане на 400 осіб. Наприкінці 2022 року міністр освіти та науки Сергій Шкарлет відвідав “Обдарованість” і заявив, що сховище у цьому ліцеї є одним із найкращих в Україні, "прикладом зразкового укриття, яке має бути у кожному навчальному закладі". Тепер будуватимуть ще безпечніше укриття.

За інформацією ХАЦ, проектну документацію на будівництво бомбосховищ також замовляють Ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою "Патріот", Харківська спеціальна школа №7, Харківська спеціальна школа №6, Харківська спеціальна школа №12.

Також у Харкові продовжиться відновлення шкільних будівель, зруйнованих чи пошкоджених обстрілами. 2022 року за кошти міськбюджету було відновлено 48 навчальних закладів.

Цього року у відновленні допоможе Організація Об'єднаних Націй. Директор міськдепартаменту освіти Ольга Деменко повідомила, що представники ООН уже завітали до кількох міських шкіл. Партнери, з якими співпрацює міськрада, планують відремонтувати 19 шкіл.

Минулого року мер Харкова Ігор Терехов говорив, що від обстрілу постраждали будинки 117 шкіл. Загалом у Харкові – близько 200 шкіл.