У Харкові з'явився новий спосіб одержати гроші від ООН. Як повідомили у фонді "Право на захист", з 16 січня у регіоні запрацюють мобільні групи для реєстрації.

Отримати грошову допомогу можуть:

  • родини переселенців, які виїхали з дому протягом останніх 30 днів;
  • постраждалі від обстрілів домогосподарства;
  • бізнес, що втратив кошти для існування в результаті війни (ушкоджений/втрачений магазин, ферма, худоба);
  • переселенці або люди, які переїхали понад 30 днів тому, які мають дохід менш як 5400 грн на особу (за останні 3 місяці).

Не можуть звертатися із заявками сім'ї, які вже отримували виплати від інших міжнародних організацій.

Подробиці про роботу мобільних груп можна дізнатись тут.

Телефон гарячої лінії УВКБ ООН: 0800307711.

Крім цього, триває реєстрація на грошову допомогу від БФ "Право на захист" та HIAS у Харківській та Київській областях.

Наприкінці минулого року на Харківщині призупинили реєстрацію на виплати від ООН. З вересня до грудня на отримання цієї допомоги подали заявки близько 22,5 тис. мешканців області. Допомога, яку можна було отримати за цією програмою, становила 2220 грн на одну людину, а максимальний термін її отримання - шість місяців. Тобто за цей час одна людина могла отримати 13,2 тис. грн. Враховуючи кількість поданих заявок, бюджет для виплат усім зареєстрованим людям становив 297 млн ​​грн.

Також харків'яни і жителі області продовжують отримувати виплати ВПО. Їхній розмір - по 2 тис. гривень щомісяця на дорослого та по 3 тис. гривень - на дитину. У новому році переселенці автоматично продовжуватимуть отримувати цю допомогу. Для цього не потрібно звертатися із заявами, підтверджувати місце проживання, матеріальний стан й дохід.