Опалювальний сезон у Чугуєві - під загрозою зриву. Причина - борги місцевих жителів за тепло. Директор комунального підприємства "Чугуївтепло" Євген Філатов в інтерв'ю "Новинам Чугуєва" повідомив, що місцеві жителі заборгували 42 млн грн.

Постачальник газу НАК "Нафтогаз трейдинг" вимагає своєчасної оплати і за наявності боргу може не дати газ КП "Чугуївтепло". У цьому разі подача тепла в багатоквартирні будинки буде під питанням.

Директор підприємства нагадав, що споживачі мають щомісяця оплачувати послуги ЖКГ, і воєнний стан від цього не звільняє. "Чугуївтепло" пропонує боржникам компромісний варіант - укласти договір про реструктуризацію боргу. Після цього можливе нарахування субсидій на загальних підставах. Якщо ж у людини є заборгованість більше, ніж на три місяці, її можуть позбавити субсидії.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявляв, що новий опалювальний сезон буде складнішим за попередній, але пов'язував основні проблеми з імовірними спробами російських військ вивести енергосистему країни з ладу ракетними ударами, як це було минулої осені та взимку. 

Але загалом, заявив губернатор, область готова до опалювального сезону на 99,8%.

Про складність майбутнього опалювального сезону говорив і мер Харкова Ігор Терехов. Водночас він висловив упевненість, що вдасться витримати всі навантаження, оскільки підготовка до сезону була серйозною: "Харківські теплові мережі" переклали 220 км магістральних трубопроводів, підготували котельні та ТЕЦ. Окрему увагу приділили їхньому захисту.

За нормативами опалення мають вмикати, якщо протягом трьох днів середньодобова температура буде нижчою за +8 градусів.

Цього тижня температура вдень буде 8-16 градусів тепла. Ночами - 0-9 градусів тепла.