У Харкові жінка хотіла стрибнути з вікна, але її врятували патрульні

Учора, 10 серпня близько 14-ї години, екіпаж патрульних отримав повідомлення про те, що жінка може впасти з четвертого поверху.

Командир взводу Сергій Скоромний із напарником Олександром Куркіним прибули за вказаною адресою. Поліцейські зламали двері та проникли до квартири. 

Олександр Куркін одразу забіг до кімнати та схопив жінку за руки. На допомогу поліцейському прийшли сусіди. Усі разом затягнули жінку до помешкання. Патрульні викликали медиків і до їхнього приїзду заспокоювали харків'янку.

Як діяти, якщо людина хоче вистрибнути з вікна?

Фахівці розробили кілька рекомендацій, як слід діяти, якщо хтось хоче вчинити самогубство, стрибнувши з вікна:

Зберігайте спокій. Важливо показати людині, що ви готові слухати і допомагати.

►Постарайтеся встановити контакт. Підійдіть до людини і почніть розмову. Спробуйте зрозуміти, що відбувається, і чому вона почувається так. Слухайте активно і без осуду.

►Не залишайте людину саму. Якщо це можливо, залишайтеся з нею, щоб вона не почувалася самотньою. Присутність іншої людини може зменшити відчуття відчаю.

►Зверніться до близьких. Якщо ви знаєте, що у людини є близькі, які можуть бути в курсі її стану, зв'яжіться з ними і розкажіть про ситуацію.

►Викличте професійну допомогу. Незалежно від того, наскільки серйозною здається ситуація, викличте екстрену медичну допомогу та поліцію.