Російські війська обстрілюють із танків і мінометів Дергачівську громаду. Снаряди руйнують житлові будинки, пише "Суспільне".

Начальник Дергачівської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко розповів, що регулярно йдуть обстріли селищ Ветеринарне та Козача Лопань. Б'ють переважно з танків і мінометів.

Ветеринарне обстрілюють майже щодня, а по Козачій Лопані двічі на тиждень б'є танк. Стріляють по житлових будинках і водонапірних вежах.

"У нас є водонапірні башти і є таке враження, що молоде поповнення військ РФ вчать пристрілюватися, намагаючись влучити саме в наші башти", - розповів Задоренко.

Приватний сектор практично знищено. Серед мирного населення є загиблі та поранені.

Також на територію громади залітають російські дрони, бувають спроби заходу диверсійних груп, але українські військові дають їм відсіч.

Люди змушені залишати свої будинки. У Ветеринарному до повномасштабного вторгнення проживали близько 600 осіб, сьогодні залишаються 14 жителів.

Тим, хто відмовляється виїжджати, доставляють гуманітарну допомогу.

Обстріли Харківської області відбуваються щодня. 10 серпня російські війська обстріляли кілька населених пунктів і завдали ударів авіаційними бомбами.