Голова сільради в Харківській області зливав росіянам інформацію про ЗСУ, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

Підозрюваний - колишній голова Чкаловської селищної громади Чугуївського району. Після окупації регіону він добровільно погодився на співпрацю з російськими військами.

Чкаловську громаду з 2010 року очолював Віктор Соловйов. У жовтні 2022 року йому заочно оголошували підозру в колабораційній діяльності.

Встановлено, що зловмисник передавав росіянам персональні дані солдатів ЗСУ та учасників АТО. Цю інформацію росіяни використовували для викрадення, катування та перевірки цих людей.

Також посадовець впускав російських військових до будівель місцевих сільгосппідприємств, заправляв дизельним паливом російські танки та іншу техніку, організував харчування військовослужбовців РФ у їдальні Чкаловського ліцею.

Після звільнення громади зловмисник зник на території РФ. Про підозру за ч.2 ст. 111 (державна зрада) КК України йому повідомили заочно. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув'язнення.