Унаслідок чергового обстрілу РФ сьогодні вранці, 11 квітня, у Харківський області було пошкоджено ТЕЦ, яка живить місто, і повністю зруйновано трансформаторну підстанцію. Про це журналістам повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

За його словами, незважаючи на значні руйнування, місто продовжує функціонувати.

"Ми відновили роботу метрополітену, запустили тролейбусні та деякі трамвайні маршрути. Але Харкову зараз дуже потрібна сучасна система ППО. Без неї все, що ми відновлюємо, буде знову атаковано ворогом", - підкреслив мер.

Крім того, він зазначив, що Офіс президента та інші міста й області України надають Харкову генератори й паливо, щоб допомогти вистояти в умовах регулярних ворожих атак на енергетичну галузь.

За словами Терехова, міська влада та профільні служби мають чіткий план дій для сталої роботи систем тепло- та енергопостачання. Фахівці працюють із профільними міністерствами, міжнародними партнерами та банками в напрямку відновлення об'єктів критичної інфраструктури.

"Нам потрібно змінити дуже багато чого. Для цього необхідні кошти та час. Але ми робитимемо все можливе й неможливе, щоб якнайшвидше відновити все, що зруйнувала РФ. Я вдячний кожному харків'янину, хто працює заради перемоги", - сказав мер.

Наприкінці березня РФ уже намагалася знищити всі об'єкти енергетики в Харкові, місто кілька днів переживало блекаут, було зруйновано ТЕЦ-5, яка більше не може виробляти тепло та електроенергію.

Після атаки 22 березня було введено погодинні графіки відключень світла. До сьогоднішньої атаки графіки вдалося скоротити, харків'яни були без електроенергії лише 2-3 години на добу, зараз же графіки не діють, у місті та області - аварійні відключення.