Війська РФ намагалися наступати на Харківщині. У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що 10 березня противник вів безуспішні атаки на село Гряниківка.

Гряниківка знаходиться на східному березі річки Оскол у районі селища Дворічна. До повномасштабного вторгнення у селі проживало понад 600 осіб. Внаслідок неодноразових атак військ РФ протягом останніх тижнів село було зруйноване.

Також війська РФ наступали на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах. 10 березня ЗСУ відбили понад 100 атак супротивника. Тут противник завдав 29 авіаційних та 4 ракетних ударів, зробив 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є поранені мирні громадяни, пошкоджено громадянську інфраструктуру та житлові будинки.

Українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження військ противника та позиції зенітно-ракетного комплексу. Збитий безпілотник "Орлан-10". Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 5 районів зосередження особового складу противника, один склад боєприпасів.