У Харкові диференціюють повітряні тривоги, щоб у місто повертався бізнес. Про це в інтерв'ю для видання LIGA.net заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Під час повітряних тривог магазини, кафе, ресторани, салони краси, спортивні зали мають припиняти роботу, відвідувачам і персоналу потрібно вирушати в укриття. Губернатор зазначив, що компанії не можуть працювати, коли так часто лунають повітряні тривоги, оскільки часу для роботи залишатиметься мало. Тому зараз подано пропозиції до Міністерства оборони та Генштабу для того, щоб зробити диференціацію тривог. У ХОВА очікують на рішення.

Губернатор зазначив, що вже вдалося налагодити бізнес-активність на звільнених територіях. За його словами, коли розміновують поля, сільськогосподарські підприємства одразу повертаються. На звільнених територіях також стимулювали відновлення банків. Поверненню бізнесу, за оцінкою Олега Синєгубова, можуть сприяти кредитні програми.

Про те, що Харків не може постійно перебувати в "червоній" зоні, зупиняючи роботу через кожну тривогу, говорив і мер Ігор Терехов.

За словами мера, харків'янам потрібна диференціація повітряних тривог, щоб люди йшли в укриття, коли є реальна загроза. Для міста важливо, щоб працювали об'єкти громадського харчування, промислові підприємства, магазини, супермаркети, торгові центри.