РФ скинула авіабомби на село у Куп'янському районі Харківської області. Про це повідомили у прокуратурі.

Так, у с. Сеньково внаслідок авіаударів з боку ЗС РФ 9 листопада повністю зруйновано Будинок культури, пошкоджено господарські будівлі, гаражі, житлові будинки та навчальний заклад. Правоохоронці вилучили уламки від авіабомб ФАБ-500.

Куп'янський район щодня потерпає від обстрілів російської армії і залишається поблизу лінії зіткнення. Прокурори Куп'янської окружної прокуратури оглядають місця обстрілів та збирають доказову базу для притягнення російських військових до відповідальності. 8 листопада у с. Петропавлівка правоохоронці виявили поховання. Під час ексгумації у могилі знайдено трупи подружжя. Їх поховали сусіди. Чоловік та жінка загинули у власному будинку 21 вересня під час ракетного обстрілу окупантів. 9 листопада у смт Куп'янськ-Вузловий слідчо-прокурорська група на території одного з домоволодінь ексгумувала труп чоловіка, який загинув від обстрілу російської армії 25 вересня. У с. Кучерівка на цвинтарі виявлено труп місцевого жителя без голови та з пошкодженнями кінцівок. Він загинув 31 жовтня після чергового обстрілу росіян.

Якщо до Харкова та довколишніх районів області російські літаки завдяки ЗСУ не наважуються залітати вже дуже давно, з весни, то Куп'янський район, як прикордонний, все ще залишається мішенню для авіаударів РФ. Наприкінці вересня РФ скинула на житлові будинки Куп'янська дві 500-кілограмові авіабомби на парашутах. Вага бойового заряду однієї такої бомби досягає півтонни, довжина – понад 2 метри.

Авіабомби завдають найпотужніших руйнувань, часом навіть більше, ніж ракетні удари. Саме авіабомбою у Харкові було повністю зруйновано будівлю "Уніфехту". Під час Другої світової війни 1945 року за 25 хвилин літаки скинули на німецьке місто Дрезден понад 1800 тонн бомб. Тоді загинуло, за офіційними даними, 25 тисяч людей. Американський письменник Курт Воннегут був тоді військовополоненим, він вижив під час бомбардування Дрездена. Він порівняв розбомблений Дрезден із місячним ландшафтом: "Дрезден був схожий на Місяць - одні мінерали. Камені розжарилися. Навколо була смерть". На розбір завалів та відновлення міста з руїн пішли десятки років.