Харків'ян та українців по всій країні закликають не користуватися електроприладами сьогодні ввечері з 17 до 22 години. Про це повідомили в Офісі президента України.

Це допоможе пройти критичні навантаження нашим електромережам.

Серед приладів, які споживають найбільше електроенергії, називають електрообігрівачі, бойлери, електричні плити, мікрохвильові печі, пральні машини, електричні духові шафи, праски, кавоварки, посудомийки, телевізори, пилососи, комп'ютери, кондиціонери, зарядні пристрої. Крім того, можна більш економно користуватися освітленням у квартирі. Усі ці заходи послаблять навантаження на енергосистему країни після масованого ракетного удару РФ.

За даними Офісу президента, більша частина обстрілів окупантів була спрямована на руйнування енергоструктури України. Під удари потрапили енергооб'єкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра та Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житормирщини, Кіровоградщини та загалом увесь південь. Влада не виключає віялових відключень електроенергії, подібно до тих, які вже були в Україні у 1990-х років, але поки що жодних подробиць чи графіків із цього приводу немає.

Водночас енергетики Харківської області повертають світло до населених пунктів. Зі світлом вже Високий, Покотилівка, Бабаї, Богодухів, Безлюдівка, Краснокутськ, Первомайський, Пісочин, Південний, Рогань, Буди, Мерефа, Чугуїв. За словами голови ХОВА Олега Синєгубова, електропостачання більшої частини Харківської області відновлять орієнтовно через 1,5-2 години. Поранених чи загиблих цивільних харків'ян внаслідок ранкових обстрілів немає.