Половина Харкова та області - вже знову зі світлом. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, повністю відновлять електропостачання у регіоні до кінця дня.

"Сьогодні ворог завдав 9 ракетних ударів ракетами С-300. Частину збили наші сили ППО. На жаль, є значні пошкодження інфраструктурних об'єктів", - сказав Синєгубов.

За інформацією голови ХОВА, зараз ведеться розмінування та відновлення критичної інфраструктури на звільнених територіях Куп'янського, Ізюмського та Чугуївського районів. Робиться все можливе, щоб там у людей швидше з'явилося світло та вода.

Сьогоднішній ранок багато хто порівняв з подіями 24 лютого - початком повномасштабаного вторгнення РФ. Багато українських міст зазнали масованого ракетного удару з боку Росії. Повідомлялося про три серії прильотів у Києві, дві - у Дніпрі. Також були вибухи у Львові, Хмельницькому, Кременчуці, Тернополі, Житомирі.

У Харкові чутно було вибухи близько 10 години ранку, але незадовго до цього в багатьох районах зникло світло. Спочатку люди почали повідомляти про перепади напруги, а згодом надійшли повідомлення, що електрики немає.

Мер Ігор Терехов повідомив, що є три прильоти до Харкова. Удари були об'єктом енергетичної інфраструктури. У деяких районах зникло не лише світло, а й вода.

Через ракетні обстріли енергетичних об'єктів регіону у вересні харків'яни та жителі області тричі залишалися без світла.

Увечері 11 вересня Харків та область були знеструмлені через обстріл ТЕЦ-5. Окрім світла не було води, не працювало метро та міський електротранспорт. 13 вересня у Харкові знову пропало світло, оскільки вийшла з ладу резервна лінія. Вранці 29 вересня без світла залишалися 18,5 тисяч споживачів - також через російську ракету.

Сьогодні харків'ян закликають не користуватися електроприладами увечері з 17 до 22 години. Як пояснили в офісі президента України, це допоможе нашим електромережам пройти критичні навантаження.