Житель села Верхня Роганка Харківської області пішов на співпрацю з окупантами та передав їм у користування власний будинок. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 55-річний місцевий підприємець став добровільно співпрацювати з росіянами з перших днів окупації села.

"Чоловік дозволив ворожій армії використати своє домоволодіння для розміщення військових боєприпасів. Колаборант передав російським військовим спеціальну будівельну техніку, щоб окупанти облаштували захисні споруди та вогневі позиції для протидії ЗСУ", - розповіли у прокуратурі.

Після деокупації Верхньої Роганки колаборант, за порадою окупантів, виїхав на тимчасово окуповану територію.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури чоловіка заочно повідомлено про підозру за фактом передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Досудове розслідування продовжується.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, на Харківщині викрили чергового прихильника так званого "російського миру", який публічно підтримував РФ. У вересні 2022 року чоловік, стоячи на автобусній зупинці у Люботині, публічно закликав до підтримки дій держави-агресора.