Волонтер із Лозової Харківської області готує незвичайну страву для ЗСУ. Як пише Суспільне, чоловік готує сухий борщ і щотижня возить на передову їжу.

"Борщ дуже смачний виходить як у мами", - зазначив волонтер Олександр.

За його словами, рецепт передала волонтер із Коломиї. Висушені овочі та м'ясо чоловік подрібнює, складає у пакет та вакуумує. На передову вже відвезли понад 70 таких пакетів.

"Суміш заливається окропом із розрахунку один пакет на чотири порції, заливається два літри окропу, витримується приблизно 10-15 хвилин - і борщ готовий", - пояснив чоловік.

Волонтерити Олександр розпочав із першого дня повномасштабного вторгнення Росії. 24 лютого вивіз із Харкова свою родину, допоміг виїхати ще восьми людям, зараз продовжує безкоштовно евакуювати людей з-під обстрілу. Він їздить до Харкова один раз на тиждень.

"Тільки приїжджаю додому і думаю: "все, годі! Втомився морально і фізично втомився". А потім починають дзвонити ввечері, плачуть у слухавку: "Заберіть нас, будь ласка! Ми не можемо вже тут перебувати". Ну що, сідаю вранці за кермо і знову їду", - розповів Олександр.

Зараз разом із помічниками лозовчанин розробляє рецепт сухого овочевого рагу для бійців та планує купити ще кілька сушарок.