Росіяни вчора намагалися піти в наступ в Харківській області. У Генштабі повідомили про спробу атаки російських військ в районі села Масютівка Куп'янського району та села Стельмахівка, розташованого в Луганській області на адміністративному кордоні з Харківською.

Масютівка - один з найменших населених пунктів в регіоні: до вторгнення жили всього 22 людини. Знаходиться в декількох кілометрах від Дворічної.

На Куп'янському напрямку за минулу добу армія РФ обстріляла з артилерії і мінометів Кам'янку, Колодязне, Красне Перше, Фіголовку, Новомлинськ, Дворічну, Кіндрашівку, Лиман Перший і Табаївку.

На Слобожанському напрямку російські військові обстріляли Гоптівку, Варварівку, Бугроватку, Огурцово, Гатище, Плетнівку, Тихе, Малу Вовчу, Бударки, Землянки, Вільховатку, Дворічанське та Хатнє.

Противник наступав також на Лиманському та Бахмутському напрямках у Донецькій області, але був відбитий. Всього за минулу добу ЗСУ відбили 46 атак противника на цих напрямках, включаючи Куп'янське.

За добу війська РФ завдали 23 ракетних і 43 авіаційних ударів. Зокрема, п'ять ракет С-300 вдарили по Куп'янську, Слов'янську, Краматорську та Костянтинівці.

У Генштабі зазначили, що ймовірність загрози нанесення ракетних і авіаційних ударів залишається високою по всій території України.