Кіберфахівці Служби безпеки України викрили 35-річного мешканця Харкова на поширенні в інтернеті матеріалів із виправдовуванням збройної агресії Росії проти України. Чоловік активно використовував для цього російські телеграм-канали, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

У своїх дописах зловмисник стверджував, ніби багато харків'ян чекають на прихід російських військ та не покладаються ні на кого, крім Росії. Він відверто заперечував правомірність визвольної боротьби України. Зокрема, підозрюваний стверджував, що «Харьков русский город был и всегда им будет», а також бідкався, що «кроме россии, надеяться не на кого».

У одному із дописів агітатора сильно обурило те, що українських військових радісно зустрічають у звільнених населених пунктах.

Проведена на вимогу СБУ експертиза засвідчила протиправний характер поширюваних харків'янином матеріалів, у яких містилося виправдання російської агресії.

Колаборанту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років.