Станом на ранок 9 жовтня спроб прориву фронту або наступів із боку військ РФ у Харківській області не зафіксовано. Харків уночі не обстрілювали, прильотів не було.

В області ситуація більш напружена. За даними Генштабу, протягом ночі окупанти з мінометів та ствольної артилерії вели обстріли в районах населених Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Огірцеве, Глибоке, Зелене, Стариця, Тернова та Чугунівка. Це населені пункти у колишніх Дергачівському та Вовчанскьому районах, близько до кордону з РФ. Після блискучого вересневого контрнаступу ВСУ та деокупації майже всієї області саме на кордоні з РФ тепер проходить нова лінія фронту. Росіяни обстрілюють прикордонні села зі своєї територій.  

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив також про артилерійські обстріли протягом доби  Вовчанська і кількох населених пунктів Куп’янського, Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів. Це нещодавно звільнені території; їхнє населення протягом шести місяців росіяни називали «нашими людьми». Тепер ці люди та території, особливо Куп’янськ, зазнають щоденних обстрілів із боку РФ.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в області внаслідок бойових дій госпіталізували трьох людей:

  • у Вовчанську - 32-річного чоловіка;
  • у Дворічанській громаді - 59-річну жінку;
  • у Дергачівській громаді - 39-річного чоловіка, який наступив на міну.

Стан усіх постраждалих середній.

Замінованість територій наразі залишається однією з основних проблем Харківської області. Майже щодня надходить інформація про нових постраждалих, одного дня було одразу вісім потерпілих, четверо з яких від отриманих травм померли. За минулу добу було вилучено та знешкоджено ще 633 вибухонебезпечних предмети, але ця робота ще далеко до завершення. За підрахунками спеціалістів, один рік воєнних дій передбачає 10 років розмінування. Це значить, що півроку окупації можуть означати близько п’яти років мінної небезпеки для мирних жителів, допоки сапери не закінчать розмінування.

Влада закликає людей до обережності: категорично заборонено відвідувати ліси (зараз це окрема проблема через грибний сезон), не варто сходити із тротуарів та доріжок.

Пожеж, спричинених ворожими обстрілами, за добу не зафіксовано.

В Ізюмі та Балаклеї рятівники продовжують розбирати завали будівель, зруйнованих ворожими обстрілами. У Куп’янськ та Ізюм привозять питну та технічну воду: відновити там повноцінне водопостачання поки не вдалося.