У Харківській області сформована нова лінія фронту вздовж кордону з РФ. Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко.

"На лінії державного кордону України утвердилася нова лінія фронту, там йдуть постійні бойові зіткнення. Російські окупанти б'ють з артилерії і мінометів по територіях Проходівського, Токарівського, Козачолопанського старостинських округів. За останні три доби загиблих або поранених від обстрілів, на щастя, зафіксовано не було", - зазначив Задоренко.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські джерела відзначають українські контрнаступальні операції вздовж річки Оскол. Так, один російський військовий блогер заявив, що українські війська спробували прорвати оборону РФ біля кордону Харківської та Луганської областей "у невстановленому місці". А за словами заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу України Олексія Хромова, російська 4-та танкова дивізія 1-ї гвардійської танкової армії зазнала значних втрат за останні кілька тижнів у Куп'янську, розташованому також на Осколі. Як раніше повідомляв ISW, 4-та танкова дивізія втратила майже цілий полк передових танків Т-80 на ранніх етапах українського контрнаступу в Харківській області, що говорить про те, що залишки 4-ї танкової дивізії, які в даний час діють в районі Куп'янська, сильно недоукомплектовані.

У той же час в села Дергачівського району, які через зсув лінії фронту опинилися у відносній безпеці, швидко повертається життя. За словами Задоренка, міська влада кілька днів поспіль разом з волонтерами роздавали гуманітарну допомогу в Дергачах, прилеглих до міста селах, а також в Безруках, Слатиному, Прудянці, Цупівці, Дубівці, Козачій Лопані, Руській Лозовій, Новому, Токарівці, Гоптівці.

У Дергачах ремонтують котельню, яка була пошкоджена внаслідок ворожих обстрілів. Члени корпусу громадської безпеки продовжують ремонт пошкоджених адміністративних будівель і допомагають одиноким пенсіонерам ремонтувати їх домоволодіння. У знеструмлених селах відновлюють електропостачання, зокрема, в селі Білаші. Поступово робітники Дергачівського відділення "Харківгазу" обстежують мережі і, там де це можливо, підключають абонентів.