На харківській ТЕЦ-5 тривають ремонтні роботи після ракетних ударів і готуються до нового опалювального сезону. Про це повідомив керівник теплоцентралі Олександр Мінкович.

За його словами, з Міністерством енергетики підписано угоду щодо інтеграції ТЕЦ-5 у міжнародний хаб - Фонд підтримки енергетики України, і для оновлення потужностей теплоцентралі виділять необхідне обладнання, еквівалентне 8,5 млн євро.

На ТЕЦ готові до відновлення подачі гарячої води та старту опалювального сезону, але головний замовник послуг - КП "Харківські теплові мережі" - досі не визначив свою позицію. На ТЕЦ-5 розповіли, що понад місяць тому направили в "ХТМ" нові договори на поставку гарячої води і тепла, оскільки термін попередньої угоди закінчився 30 червня, проте представники тепломереж ще не поставили свої підписи під документами.

Мер Харкова Ігор Терехов називав минулий опалювальний сезон найважчим в історії міста: через ракетні удари систему опалення доводилося перезапускати кілька разів. Через обстріли пошкоджено 120 об'єктів КП "Харківські теплові мережі", зокрема ТЕЦ.

На відновлення потрібно понад 1 млрд грн., і 600 млн грн. уже виділено.