У Харкові набирають підрозділ ЗСУ для оборони регіону. Про це повідомив начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки Володимир Арап.

За його словами, потрібні люди віком від 20 до 60 років, з бойовим досвідом та військово-обліковою спеціальністю. Це може бути і офіцери запасу, і рядово-сержантський склад. Також можуть приєднуватись і охочі без досвіду служби, за тиловими спеціальностями, це:

  • медики;
  • водії;
  • будівельники;
  • інженери;
  • юристи.

Для всіх майбутніх бійців передбачена підготовка та забезпечення. Міноборони для цього виділило форму, озброєння, інженерне спорядження та засоби захисту. А дронами, зв'язком та телекомунікацією допоможе обладміністрація та волонтери. Зарплату також буде, тим більше, з 1 лютого військовослужбовцям її збільшено.

Усі, хто хоче приєднатися до підрозділу, можуть дзвонити до обласної "гарячої лінії" 0-800-300-441. Там є вся інформація про мобілізацію, порядок вступу до армії та консультації за даними особистого військового обліку. Безкоштовні дзвінки приймаються з 09:00 до 18:00.

Минулого тижня харківський "Кракен" набирав бійців. Там на службу запрошуються і цивільні та військові. Серед вимог до кандидатів - гарна фізична та психологічна підготовка. Анкета для цивільних - за посиланням, для військових - тут.

Також чекають на добровольців у штурмові бригади "Гвардії наступу". Її основою стануть поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, в першу чергу - люди, що пройшли АТО і ООС.