У Харкові та по всій Україні набирають добровольців до штурмових бригад "Гвардії наступу". Про це розповів виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, у МВС уже почали формувати такі підрозділи, націлені на те, щоби звільнити наші території та стати на міжнародно визнані кордони. Це – найближча мета штурмових бригад. Основу цих підрозділів становитимуть поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, в першу чергу - люди, які пройшли горнило 2014-2015 років, частина яких воювала вже і в 2022 році.

Підрозділи складатимуться виключно із добровольців. Планується сформувати бригади "Азов", "Спартан", "Рубіж", "Червона калина", "Сталевий кордон", "Кара-Даг", "Лють", "Буревій".

Як заповнити анкету

Добровольці, які хочуть приєднатися до "Гвардії наступу", можуть подати анкету на сайті storm.mvs.gov. ua, де представлені всі комплектуючі бригади,

також можна подати анкету через центри надання адміністративних послуг. На Харківщині заяви приймаються у 5 ЦНАП: Краснограді, Зміїві, Мерефі, Богодухові, Лозовій,

можна зателефонувати на гарячу лінію 0800100020.

Що далі

Кандидат має пройти військово-лікарську комісію, скласти психологічний та фізичний тест. Після успішного проходження його зараховують до тієї бригади, яку він вибрав. За словами начальника управління поліції в Харківській області Володимира Тимошка, службовці штурмових бригад матимуть грошове забезпечення та пільги нарівні з бійцями решти Сил оборони.

А голова ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що всі бригади будуть забезпечені найновішим обладнанням та військовою технікою. Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім – у складі підрозділу, і коли командир розумітиме, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.